Bloedarmoede symptomen

Bloedarmoede kan worden herkend aan meerdere symptomen. Op zich zelf zijn dit vrij a-specifieke symptomen, maar samen kunnen zij duidelijk naar bloedarmoede wijzen. Lees hieronder alles over bloedarmoede symptomen.

Symptomen van bloedarmoede zijn divers en vaak niet erg specifiek. Een combinatie van meerdere symptomen kan echter wel sterke aanwijzingen geven voor bloedarmoede. Wilt u kijken of u wellicht lijdt aan bloedarmoede? Ga dan direct door naar de pagina bloedarmoede test. Doe de test en bekijk stap voor stap hoe groot de kans is dat u bloedarmoede heeft. Bedenk dat ook bij een positieve uitslag het nog niet volledig zeker is dat u bloedarmoede heeft. Raadpleeg eerst uw arts.

Veel voorkomende bloedarmoede symptomen

Snel vermoeid zijn
Algemeen gevoel van zwakheid
Kortademig, vooral bij inspanning
Duizeling
Licht in het hoofd
Hoofdpijn
Transpireren
Hartkloppingen
Oorsuizen

Ernstige bloedarmoede symptomen

Bij ernstige bloedarmoede kunnen alle bovenstaande symptomen voorkomen. In enkele gevallen, zoals het gevoel flauw te vallen en duizeligheid bijvoorbeeld, kunnen deze symptomen heviger zijn. Bij ernstige bloedarmoede komen verder ook de volgende symptomen nog voor:

Bleke huid
Blauwe lippen
Koude handen en voeten
Verhoogde hartslag
(Hevige) tintelingen
Gebarsten mondhoeken en lippen

Vraag uzelf daarnaast altijd af of er een aanleiding kan zijn dat u bloedarmoede heeft. Veel van deze symptomen zijn vrij a-specifiek en kunnen veel oorzaken hebben. Bent u niet zeker van uw zaak, neem dan altijd contact op met uw huisarts

Angina pectoris

In combinatie met vernauwde kransslagaderen kunt u last krijgen van druk op de borst. Zie voor dit onderwerp onze website over angina pectoris.